Recept på Frukt i chokladdopping


Dela receptetfacebook Frukt i chokladdopping0twitter Frukt i chokladdopping0email Frukt i chokladdopping

En av mina personliga favorit bakrecept. Ett hälosamt chokladrecept med frukt – lågt GI och lätt att göra.

chokladdoppad frukt Frukt i chokladdopping

Bild från recepten.se

Tillagning av Frukt i chokladdopping

Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
Skala och skär frukten i lämpliga bitar. Doppa halva frukten i chokladen.
Lägg på smörpapper och låt stelna. Förvara i kylskåp, men inte för länge eftersom frukten blir torr.

Ingredienser till Frukt i chokladdopping

* Mörk blockchoklad
* lite olja
* färsk frukt t.ex. ananas, kiwi, apelsin, jordgubbar

Recept från http://recepten.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Övriga Bakverk
Postades: april 22, 2010 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)