Recept på Finska pinnar


Dela receptetfacebook Finska pinnar0twitter Finska pinnar0email Finska pinnar

Spröda och nötiga kakor.

350 finskapinnar Finska pinnar

Bild från receptfavoriter.se

Tillagning av Finska pinnar

Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in degen i plastfolie och kyl degen i frysen någon halvtimme.
Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
Lägg längderna tätt intill varandra.
Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
Strö på pärlsocker och hackad mandel.
Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller bakplåtspapper.
Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg.
Ta ut och låt dem svalna.

Ingredienser till Finska pinnar
Cirka 50 st.

* 50 g sötmandel
* 5 bittermandlar
* 4,5 dl vetemjöl
* 1 dl socker
* 200 g margarin eller smör
* Till pensling och garnering:
* 1 äggvita
* pärlsocker samt hackad sötmandel

Recept från http://receptfavoriter.se

Relaterade Bakrecept

Småkakor
Postades: maj 30, 2010 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)