Recept på Citronfromagepaj med hallon


Dela receptetfacebook Citronfromagepaj med hallon0twitter Citronfromagepaj med hallon0email Citronfromagepaj med hallon

Citronfromagepaj med hallon. En suverän godis-efterrätt som uppskattas av de flesta!

static 251221 size2 Citronfromagepaj med hallon

Tillagning av Citronfromagepaj med hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl.
Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter tills det fått fin färg. Låt det kallna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggulorna med sockret tills det är vitt och pösigt.
Tillsätt citronsaften och det rivna citronskalet. Låt gelatinbladen rinna av och lägg dem i en kastrull.
Låt dem smälta på svag värme. Häll dem i äggsmeten medan du rör. Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i äggsmeten.
Häll i pajskalet. Ställ det svalt ett par timmar tills den stelnat.
Garnera med hallonen. Pudra över florsockret.

Ingredienser till Citronfromagepaj med hallon

Havrebotten:
150 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
5 gelatinblad
5 ägg, 1 dl strösocker
1 dl pressad citronsaft
fint rivet skal av 1 citron

Garnering:
300 g färska hallon
1 tsk florsocker

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Paj
Postades: januari 15, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)