Recept på Citronbiskvier


Dela receptetfacebook Citronbiskvier0twitter Citronbiskvier0email Citronbiskvier

Fräscha biskvier med citron i.  En god godis-efterrätt som garanterat  gör gästerna nöjda!

14 09 54 03 af7232b1e5dd45e39be22f831a04c219 Citronbiskvier

Bild hemmetsjournal.se



Tillagning av Citronbiskvier

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt svalna.
Vispa i smöret klickvis och smaksätt med citronskal.
Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.
mält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Garnera med mimosakulor. Förvara svalt.

Ingredienser av Citronbiskvier
Cirka 25 biskvier.

Ugnen ska vara ställd på 175 grader.

275 g mandelmassa
1 äggvita
Smörkräm:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
rivet skal av 1 citron
150 g vit choklad
Garnering:
mimosakulor

Relaterade Bakrecept

Efterrätter
Postades: januari 12, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

4 kommentarer to “Citronbiskvier”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)