Recept på Chokladmunkar


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Chokladmunkar! Vill du ha dem i en annan smak så byter du bara ut chokladen mot exempelvis vanilj, mycket svårare är det inte. Mycket goda chokladmunkar!


Tillagning av Chokladmunkar

1. Värm upp mjölken till 37 grader och smula ner jästen i den.
2. Blanda sedan alla ingredienser (förutom oljan till friteringen och strösockret till garneringen) ordentligt i matberedaren i 10 minuter och låt sedan degen vila i 30 minuter.
3. Dela upp degen i bitar i önskad storlek. Rulla sedan till bollar och jäs dom under en handduk i 40-80 minuter.
4. Under tiden som degen jäser, så förbered fritösen. När degen har jäst färdigt, så ska dom friteras i 180-grader i oljan. Det tar ca 1 minut innan munkarna är klara. Dom ska vara gyllenbruna.
5. Lägg sedan upp dom på papper och låt oljan rinna av.
6. Vänd dom sedan i chokladen.
7. Låt dom svalna innan du äter dom. Risken är stor att du bränner dig på den varma chokladen.

Ingredienser till Chokladmunkar

Cirka 10 stycken.

* 500 g Mjölk.
* 100 g Jäst.
* 75 g Socker.
* 250 g Äggula.
* 20 g Salt.
* 150 g Smör.
* 1200 g Vetemjöl.
* Samt även olija friteringen och även strösocker att doppa munkarna i.

Relaterade Bakrecept

Bullar
Postades: december 6, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Chokladmunkar”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)