Recept på Chokladfudge


Dela receptetfacebook Chokladfudge0twitter Chokladfudge0email Chokladfudge

Smarrig chokladfudge som smälter i munnen.

 Chokladfudge

Bild från heavenlycupcake.se

Tillagning av Chokladfudge

1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp och låt koka på svag värme i 25-30 minuter. (Temperaturen ska nå 120 grader. Har man inte nån termometer kan man droppa ner lite smet i ett glas kallt vatten. Kan man rulla smeten till en kula har den kokat länge nog.)
3. När smeten är uppe i 120 grader rör man ner smör och glykos.
4. Låt koka 1 minut.
5. Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad och låt dem smälta.
6. Rör om och häll upp i en form (20×30 cm) med smörpapper i botten.
7. Ställ den att kallna och stelna.
8. Skär i bitar och förvara svalt.

Ingredienser till Choklafudge

Cirka 60 portioner.

* 3 dl vispgrädde
* 3 dl socker
* 1 dl mörk sirap
* 50 g smör
* 2 msk glykos (finns på apoteket)
* 100 g mörk choklad

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis, Småkakor
Postades: februari 28, 2010 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Chokladfudge”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)