Recept på Choklad cheesecake


Dela receptetfacebook Choklad cheesecake1twitter Choklad cheesecake0email Choklad cheesecake

Choklad cheesecake.

Ingredienser till Chokladcheesecake

Cirka 8-10 bitar.

50 g digestivekex
20g smält smör
1 msk socker

Fyllning:
75 g mörk choklad
1 ½ dl creme fraiche
1 dl kesella (10%)
½ dl socker
1 ½ tsk maizena
1 ägg

Garnering:
50 g hyvlad mörk choklad

Tillagning av Chokladcheesecake

Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt sockret. Grädda smeten i form tills den är ljusbrun, ca 8 min i 150 grader.

Smält chokladen, tillsätt hälften av creme fraichen under omrörning.
Blanda resten av creme fraichen med kesella, socker och maizena.
Blanda i chokladblandningen och till sist ägget.
Häll massan i formen och grädda i ca 25 min i 150 grader. Låt kallna och ställ i kyl över natten.
Garnera med hyvlad choklad.

Är du en chokladfantast? Vill du gå på chokladprovning? Kika på denna länk där du kan uppleva chokladprovning.

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: november 15, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

8 kommentarer to “Choklad cheesecake”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)