Vaniljbullar


Jättegoda vaniljbullar; från grunden. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Vaniljbullar 1. Deg: Smält smöret. 2. Tillsätt mjölk och grädde och värm fingervarmt (37 grader). 3. Lös upp jästen i vätskan. 4. Vispa ägg och socker smidigt i en degbunke. 5. Tillsätt ägget och degspadet. 6. Arbeta i mjöl och salt till en smidig deg. 7. […]

Bullar

Grekiskt lantbröd


Lantbröd från den grekiska kulturen. Var noga med jäsningen, annars blir brödet inte så luftigt. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Grekiskt lantbröd 1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke. 2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung. 3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör […]

Bröd

Klassisk Pepparkaka


Klassiska men även extra smakrika pepparkakor där kryddorna får möjlighet att svälla ut i en varm lag. Pepparkaka är ett måste till jul! Om du vill testa ännu mer smakrika pepparkakor så bör du kolla på  ”riktiga pepparkakor med peppar”. Bild från emmasfoto.blogg.se 3 dl socker 0,5 dl sirap 1 dl vatten 1. Koka upp […]

Julmat & Julgodis, Småkakor

Surdegsbröd


Ett surdegsbröd som är mycket lätt att baka samt ett mycket gott surdegsbröd recept. Bild från blogg.mittval.se Tillagning av Surdegsbröd 1. Surdeg: Blanda alla ingredienser till surdegen och täck med plastfilm. Ställ i kylskåp över natten eller några timmar i rumstemperatur. 2. Bröd: Blanda surdegen med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl och […]

Bröd

Halloween muffins


Muffins med halloween tema. Ingredienser till Halloweenmuffins 100 g margarin 3/4 dl mjölk 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 msk Marsanpulver eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 1/2 dl vetemjöl Glasyren 5 dl Dansukker Florsocker 1 msk flytande margarin 1-2 msk vatten hushållsfärg […]

Bullar

Tårtbotten


Klassisk och enkel tårtbotten. Dekorera valfritt. Kan djupfrysas. Tillagning av Tårtbotten 1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form på 26 cm, gärna med löstagbar botten. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet. 3. Sikta ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. (Vänd ner […]

Tårtor

Croissant


Croissant är ett franskt bröd med smör i. Tillagning av Croissanter 1. Värm vattnet och mjölken fingervarm. 2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan. 3. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. 4. Lägg degen i en platslåda med lock och låt jäsa […]

Bröd

Lussebullar – Lussekatter


Snart är det jul igen, då blir det bakning av Lussebullar / Lussekatter för de flesta. Klassiskt recept. Lussebullar med mandelmassa, om du föredrar det. Tillagning av Lussekatter / Lussebullar 1. Smula ner jästen i en degbunke. 2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till […]

Julmat & Julgodis

Petit four


Petit four. Tillagning av Petit four 1. Kakbotten: Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. 3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 4. Tillsätt fett och mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. 5. Fördela smeten i små kakformar. 6. Grädda i mitten av ugnen c:a 7-8 […]

Godis - Sötsaker

Scones


Scones är en av mina bröd-favoriter! Här är ett gott recept på scones som jag brukar använda. Bild från ballerinans.blogg.se Tillagning av Scones 1. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj eller bakpappersbeklä plåten. 2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. 3. Finfördela smöret i mjölblandningen. 4. Tillsätt mjölk/filmjölk och arbeta samman hastigt till en deg. 5. […]

Bröd

Sockerkaka


Sockerkaka är enkelt men gott, speciellt nygräddad sockerkaka. Bild från hovberg.se Tillagning av Sockerkaka 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (strö ett tunt lager ströbröd) i en form. 2. Smält smöret och låt det svalna. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 5. Rör ner blandningen i […]

Kakrecept