Vetebullar med plommon


Vetebullar med plommon. Bild från hemmetsjournal.se Tillagning av Vetebullar med plommon Smula jästen och rör ut med det ljumma degspadet (mjölk+fett). Tillsätt kesellan, sötningsmedel, salt och ca 12 dl av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunken, i ca 40 minuter. Tillsätt mer mjöl i omgångar och arbeta ihop degen efter […]

Bullar

Plommonpaj


Plommonpaj. Tillagning av Plommonpaj 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen. 3. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form. 4. Strö på finhackad syltad ingefära, socker och potatismjöl över plommonen. 5. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och tillsätt smöret. 6. Arbeta ihop till en grynig […]

Paj