Petit four


Petit four. Tillagning av Petit four 1. Kakbotten: Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. 3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 4. Tillsätt fett och mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. 5. Fördela smeten i små kakformar. 6. Grädda i mitten av ugnen c:a 7-8 […]

Godis - Sötsaker

Scones


Scones är en av mina bröd-favoriter! Här är ett gott recept på scones som jag brukar använda. Bild från ballerinans.blogg.se Tillagning av Scones 1. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj eller bakpappersbeklä plåten. 2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. 3. Finfördela smöret i mjölblandningen. 4. Tillsätt mjölk/filmjölk och arbeta samman hastigt till en deg. 5. […]

Bröd

Mandelsplitter


Hyfsat nyttigt och väldigt gott julgodis. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Mandelsplitter 1. Hacka mandeln i stora bitar. 2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i microvågsugn eller över ett vattenbad. 3. Rör ner mandelsplitter och rör om tills mandelhacket hänger samman. 4. Fördela smeten i ischokladformar och ställ dem kallt att stelna. 5. […]

Godis - Sötsaker

Schwarzwaldtårta


Denna tårta har sitt ursprung från Tyskland. Det går bra att förbereda bottnarna någon dag i förväg. Tillagning av Scwarzwaldtårta 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något 3. Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist) 4. […]

Tårtor

Hallongrottor


Dessa bullar är inte så dumma, brukar faktiskt vara en favorit på barnkalasen! Tillagning av Hallongrottor 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rör smör och strösocker poröst. 3. Blanda mjölsorter, vaniljsocker och bakpulver och häll i. Tillsätt vattnet. 4. Blanda till en deg. 5. Rulla ut degen till en längd. 6. Dela degen i […]

Bullar

Pizzadeg


Perfekt pizzadeg, något övertraktat huh? Hemligheten är att inte snåla med olivoljan! Tillagning av pizzadegen 1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. 2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. 3. Låt jäsa minst i en halvtimme, men […]

Övriga Bakverk