Tårtor

Nötrulltårta


Nötrulltårta. Tillagning av Nötrulltårta Kläd en långpanna med smörpapper och grädda i 250 C ca 5 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Lossnar inte papperet pensla med lite vatten. Bred på fyllningen och rulla ihop. Förvaras svalt. Ingredienser till Nötrulltårta 1 ½ dl nötkärnor (malda) 3 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 75 g smör eller […]

Tårtor

Gräddtårta


En enkel jordgubbstårta med grädde – gräddtårta. Tillagning av Gräddtårta 1. Dela tårtbotten i tre lika stora delar. 2. Vispa grädden. 3. Blanda sockerlag och jordgubbssaft. 4. Börja med att pensla lite jordgubbssockerlag på nedre botten. 5. Stryk på jordgubbsylt och en klick grädde. 6. Lägg på mittenbotten och pensla även den med jordgubbssockerlag. 7. […]

Tårtor

Schwarzwaldtårta


Denna tårta har sitt ursprung från Tyskland. Det går bra att förbereda bottnarna någon dag i förväg. Tillagning av Scwarzwaldtårta 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något 3. Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist) 4. […]

Tårtor

Kladdkaka – Kladdtårta


En lyxigare variant of den klassiska kladdtårtan. Tillagning av Kladdkaka (tårta) 1. Rumstemperera ägg och smör. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smörj kanterna med smör. 4. Vispa smör och socker i ca 5 minuter. 5. Tillsätt äggen ett och ett under omrörning. Rör till en […]

Tårtor

Fransk chokladtårta


Svår att få perfekt, men extremt god i alla fall! Tillagning av Fransk chokladtårta 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Separera äggulor och äggvitor. 3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen får värmen och låt blockchokladen smälta i smöret. 4. Tillsätt socker, mjöl och äggulor och rör om kraftigt. 5. Vispa […]

Tårtor