Tårtor

Jordgubbstårta


Mycket gott recept på en somrig jordgubbstårta. Tillagning av jordgubbstårta Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker så det blir pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Häll upp i formen och släta ut till […]

Tårtor

Silltårta


Silltårta är en annorlunda men god desser, perfekt till midsommar, påsk eller jul! Tillagning av Silltårta Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter. Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen. Vispa grädden […]

Övriga Bakverk, Tårtor

Apelsinchokladkaka


Apelsinchokladkaka är en god chokladkaka med apelsin, serveras som efterrätt, tårta eller kaka till kaffet med vispad grädde. Tillagningstiden är cirka 1 timme och 10 minuter. Bild från recepten.se Tillagning av Apelsinchokladkaka Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Sätt på ugnen […]

Kakrecept, Tårtor

Jordgubbsyoghurtglass


Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde och mörk choklad som gör att den inte blir för ohälsosam. Tar cirka 15 minuter att baka, sedan ungefär 4 timmar i frysen. Bild från recepten.se Tillagning av Jordgubbsyoghurtglass Vispa ägg och socker. Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner jordgubbsmoset och den turkiska […]

Efterrätter, Tårtor

Smultrontårta


Smultrontårta. Tillagning av Smultrontårta Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning. Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning. Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den […]

Tårtor

Pavlovatårta


Pavlovatårta. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Pavlovatårta 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Rita upp en cirkel med 26 cm diameter på bakplåtspapper. 3. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker och tillsätt lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank […]

Tårtor

Kolapaj


Kolapaj är en god tårtpaj med kola. Servera med vispgrädde. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Kolapaj 1. Finfördela smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. 2. Tillsätt pressad citron och vatten och kör ihop till en deg. Ställ kallt i minst 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 175 grader. 4. Kavla ut degen mellan […]

Efterrätter, Paj, Tårtor

Kolatäckt chokladtårta med hallonmousse


Chokladtårta med kola och hallonmousse – en rekommendation av Annica från http://apieceofcake.bloggplatsen.se som tyckte receptet var suveränt. Bild från tasteline.com Ingredienser till Chokladtårta med hallonmousse och kolatäcke 150 gr smör 2 ägg 3 dl socker 2½ dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 1½ dl hett vatten Fyllning 3 gelatinblad alt […]

Tårtor

Apelsinrulltårta


Apelsinrulltårta Tillagning av Apelsinrulltårta Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner i smeten, tillsätt vatten. Häll upp smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat smörpapper. Blanda florsocker, smör och apelsin ( ta till elvispen om det är svårt […]

Tårtor

Tårtbotten


Klassisk och enkel tårtbotten. Dekorera valfritt. Kan djupfrysas. Tillagning av Tårtbotten 1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form på 26 cm, gärna med löstagbar botten. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet. 3. Sikta ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. (Vänd ner […]

Tårtor

Prinsesstårta


Ett gott recept på, hur du nu stavar det: Princesstårta, princesstårta, prinsess tårta (?). Tillagning av Prinsesstårta 1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt äggsmeten genom att vända ner den. Blanda väl. 2. Häll smeten i en smord och brödad bakform (ca 25 cm i diameter). […]

Tårtor