Godis – Sötsaker

Chokladtryfflar med kardemumma


Chokladtryffel med kardemumma. Tillagning av Chokladtryfflar med kardemumma 1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad. 2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter. 3. Smält blockchokladen i vattenbad. 4. Ta ut kulorna ur frysen och […]

Godis - Sötsaker

Wienernougat


Wienernougat, personliga favoritgodiset. Skall förvaras skyld. Tillagning av Wienernougat 1. Sätt ugen på 175 grader. 2. Rosta mandelflagorna gyllenbruna. Tar 5-10 minuter. 3. Smält choklad och nougat i vattenbad (en tallrik som satts som lock på en kokande kastrull). 4. Blanda mandelflagor och choklad och nougaten. 5. Häll upp i en form med bakplåtspapper och […]

Godis - Sötsaker

Churros


Ett fräscht recept på Churros som härstammar från Spanien. Tillagning av Churros 1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. 2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. 3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. 4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär […]

Godis - Sötsaker

Mandelsplitter


Hyfsat nyttigt och väldigt gott julgodis. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Mandelsplitter 1. Hacka mandeln i stora bitar. 2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i microvågsugn eller över ett vattenbad. 3. Rör ner mandelsplitter och rör om tills mandelhacket hänger samman. 4. Fördela smeten i ischokladformar och ställ dem kallt att stelna. 5. […]

Godis - Sötsaker

Mozartkulor


Vanligt vid jul med mozartkulor, men varför skulle inte mozartkulor fungera året runt? 😉 Tillagning av Mozartkulor 1. Kavla ut mandelmassan. 2. Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor. 3. Smält chokladen i microvågsugn. 4. Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till. 5. Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast […]

Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis

Chokladbollar


Barnvänliga, supergoda chokladbollar, det klassiska receptet. Tillagning av Chokladbollar 1. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt. Gärna med elvisp. 2. Tillsätt kakao, havregryn och kaffe. Blanda allt väl. 3. Rulla runda små bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokosflingor. 4. De man inte äter upp direkt bör förvaras i kylskåp. Ingredienser till Chokladbollar Cirka […]

Godis - Sötsaker