Godis – Sötsaker

Rocky Road


En god godiskaka som passar bra till julen. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Rocky Road Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad (håll gärna de olika chokladsorterna lite separerade) Dela marshmallowsarna i mindre bitar och hacka jordnötterna grovt. Strö ut hälften av fyllningen (marshmallowsarna, jordnötterna, dumlen, pistagenötterna och daimkulorna/crunchy strösseln) i botten […]

Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis

Rabarbersviss


Rabarbersviss, ett mycket gott tillbehör du kan använda till andra bakrecept. Tillagning av Rabarbersviss: Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter. Nu är rabarbersåsen klar. Låt svalna. […]

Godis - Sötsaker, Övriga Bakverk

Kokosmums


Mumsbitar.. En sån här gräddbulle går alltid ner! Glöm inte att förvara dem svalt. Bild från recepten.se Tillagning av Kokosmums Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen. Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med […]

Bakrecepten, Bullar, Godis - Sötsaker

Påskgodis – Marsipanägg i choklad dopping


Nu är påsken här och och därför är det dags för lite hembakat påskgodis! Toppa valfria ingredienser efter egen smak. Förvara dem svalt, helst i sval eller matkällare men annars i kylen. Bild från recepten.se Tillagning av Påskgodis – Marsipanägg Om du inte har marsipan, ta då och riv ca 200 g mandelmassa på ett […]

Godis - Sötsaker

Spökmaranger


Goda maränger som framförallt barn tycker om. Tillagning av Spökmaranger Börja med att ta fram äggvitorna i god tid så att de blir rumstempererade. Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Fyll marängmassan i en kraftig spritspåse […]

Godis - Sötsaker

Chokladfudge


Smarrig chokladfudge som smälter i munnen. Bild från heavenlycupcake.se Tillagning av Chokladfudge 1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. 2. Koka upp och låt koka på svag värme i 25-30 minuter. (Temperaturen ska nå 120 grader. Har man inte nån termometer kan man droppa ner lite smet i ett glas kallt vatten. […]

Efterrätter, Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis, Småkakor

Snöbollar jul-godis


Snöbollar är kulor gjorde av vit choklad med citron i. Ett mysigt jul-recept på jul-godis som jag tror att de flesta kommer tycka är riktigt gott. Det fungerar fint att ha i lite kaffe också, men då blir dem mindre vita. 😉 Bild från tinitott.blogg.se Tillagning av Snöbollar Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller […]

Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis

Petit four


Petit four. Tillagning av Petit four 1. Kakbotten: Sätt ugnen på 225 grader. 2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. 3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 4. Tillsätt fett och mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. 5. Fördela smeten i små kakformar. 6. Grädda i mitten av ugnen c:a 7-8 […]

Godis - Sötsaker

Chokladtryffel


Chokladtryffel. Tillagning av Chokladtryffel Blanda socker med grädde och koka upp. Hacka chokladen och låt den därefter smälta i den varma gräddblandningen. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet. Häll i en form och låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att […]

Godis - Sötsaker

Biskvier


Biskvier Tillagning av Biskvier 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa äggvitorna med elvisp i 2 minuter. 3. Blanda ner florsockret lite i taget under vispning. 4. Vispa ½ min och vänd därefter ner mandeln. 5. Klicka ut på plåt. 6. Grädda i ugnen på 2:a falsen nerifrån i cirka 10 min. 7. Rör […]

Godis - Sötsaker

Dammsugare


Dammsugare. Tillagning av Dammsugare 1. Lägg smöret i en bunke. Rör tills det är smidigt. Häll i kaksmulor, sockersorter, kakao och punsch. 2. Forma smeten till längder som är cirka 5 cm långa och 2 cm tjocka. 3. Kavla ut marsipanen till en rektangel cirka 3 millimeter tjock. 4. Skär ut bitar som täcker längderna […]

Godis - Sötsaker