Bullar

Hamburgerbröd


Det är lätt att göra egna hamburgerbröd, dessutom nyttigare än de man köper i affären. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Hamburgerbröd Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och […]

Bröd, Bullar

Kokosmums


Mumsbitar.. En sån här gräddbulle går alltid ner! Glöm inte att förvara dem svalt. Bild från recepten.se Tillagning av Kokosmums Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen. Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med […]

Bakrecepten, Bullar, Godis - Sötsaker

Pizzabullar


Smarriga pizzabullar som går att fylla med ost, skinka och annat gott. Mer pizza recept här. Bild från lilleskuttan67.wordpress.com Tillagning av Pizzabullar 1. Smula ner jästen i en degbunke. 2. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. 3. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. 4. Blanda i salt och […]

Bröd, Bullar, Övriga Bakverk

Vaniljbullar


Jättegoda vaniljbullar; från grunden. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Vaniljbullar 1. Deg: Smält smöret. 2. Tillsätt mjölk och grädde och värm fingervarmt (37 grader). 3. Lös upp jästen i vätskan. 4. Vispa ägg och socker smidigt i en degbunke. 5. Tillsätt ägget och degspadet. 6. Arbeta i mjöl och salt till en smidig deg. 7. […]

Bullar

Vetebullar med plommon


Vetebullar med plommon. Bild från hemmetsjournal.se Tillagning av Vetebullar med plommon Smula jästen och rör ut med det ljumma degspadet (mjölk+fett). Tillsätt kesellan, sötningsmedel, salt och ca 12 dl av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunken, i ca 40 minuter. Tillsätt mer mjöl i omgångar och arbeta ihop degen efter […]

Bullar

Lussemuffins


Lussemuffins är gott då man vill ha lite variation till andra lusse-bakverk. Ett tips är att ta halva degen till lussemuffins och halva till lussekatter. Bild från jultider.blogspot.com Tillagning av Lussemuffins 1.  Forma degen till släta bullar. 2. Lägg dem i stora muffinsformar eller smorda muffinsplåtar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i […]

Bullar, Julmat & Julgodis

Lussebullar med mandelmassa


Lussebullar med mandelmassa, själv gillar jag inte det så mycket, men ni kanske tycker det är gott? 😉 Här är den klassiska varianten av lussebullar. Bild från cleopatravii.blogg.se Tillagning av Lussebullar / lussekatter med mandelmassa Finfördela jästen. Smält smöret, blanda ner mjölk, grädde, sirap, socker och kesella. Stöt saffran med sockerbiten och blanda ner i […]

Bullar, Julmat & Julgodis

Chokladmunkar


Chokladmunkar! Vill du ha dem i en annan smak så byter du bara ut chokladen mot exempelvis vanilj, mycket svårare är det inte. Mycket goda chokladmunkar! Tillagning av Chokladmunkar 1. Värm upp mjölken till 37 grader och smula ner jästen i den. 2. Blanda sedan alla ingredienser (förutom oljan till friteringen och strösockret till garneringen) […]

Bullar

Halloween muffins


Muffins med halloween tema. Ingredienser till Halloweenmuffins 100 g margarin 3/4 dl mjölk 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 msk Marsanpulver eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 1/2 dl vetemjöl Glasyren 5 dl Dansukker Florsocker 1 msk flytande margarin 1-2 msk vatten hushållsfärg […]

Bullar

Bananmuffins


Bananmuffins. Tillagning av Bananmuffins 1. Sätt ugnen på 175ºC. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. 3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet. 4. Tillsätt mosad banan. 5. Fördela smeten i muffinsformar. 6. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter. Gör under tiden glasyr om du gillar det. Stryk på glasyren med […]

Bullar

Semlor – Fettisdagsbullar


Semlor behöver man inte bara på fettisdagen, dem är tillräckligt goda för att kunna ätas året runt, speciellt dem här delikata semlorna.. Tillagning av Delikata semlor 1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37°C. 2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen löst sig. 3. Tillsätt […]

Bullar