Bröd

Grova baguetter


Grova baguetter är riktigt gott till soppa. Det är dessutom rätt så nyttigt. Tillagning av Grova baguetter Smula jäst i bunke och tillsätt vatten. Rör runt till jästen har löst sig. Tillsätt rågkross, salt, mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken. Täck med bakduk och låt jäsa 5 timmar. Ta en bakhandduk och strö […]

Bröd

Nyttigt LCHF bröd


Här är ett lite nyttigare recept på bröd. Tillagning av LCHF bröd Blanda alla frön, fiberhus och bakpulvret. Blanda i keso och äggen. Ta en plåt med bakplåtspapper och bre ut. Grädda i cirka 15 minuter på 225 C. Ingredienser till LCHF bröd 3 st ägg 1 dl sesamfrön (skalade) 1/2 dl linfrön 1/2 solrosfrön […]

Bröd

Sötlimpa


En söt limpa, påmminer en del om den sötlimpan man köper i livsmedelsbutiken. Tillagning av sötlimpa Ta en skål och smula jästen i den. Häll på en del av det fingervarma vattnet och rör ut jästen med det. Häll sedan på resten av vattnet, farinsockret och vispade ägg. Tillsätt mjöl och arbeta degen. Låt jäsa […]

Bröd

Hamburgerbröd


Det är lätt att göra egna hamburgerbröd, dessutom nyttigare än de man köper i affären. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Hamburgerbröd Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och […]

Bröd, Bullar

Bagels


Bagels. Bild från aneasyrecipe.com Tillagning av Bagels Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta hastigt samman till en deg som ska vara så fast att den kan arbetas på bakbordet. Dela degen i bitar. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd, som formas till en ring och […]

Bröd

Biscottis


Biscottis, även kallat mandelskorpor, är ett italienskt brödrecept. Bild från receptfavoriter.se Tillagning av Biscottis Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandeln i ren torr stekpanna och hacka den grovt. Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke. Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och bittermandelolja. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Vispa äggvitorna […]

Bröd

Källarfrallor


Ett gott brödrecept. Det tar dock 2 dygn att göra – därav ”källar”frallor. Bild från veteran.se Tillagning av Källarfrallor Dag 1 1. Smula jästen i en rymlig bunke. Rör ut den i hälften av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet, salt, havregryn och mjöl. Rör till en mycket lös deg. 2. Plasta in bunken […]

Bröd

Bondkringlor


Jättegott bröd, (”bondkringlor”). Tillagning av Bondkringlor 1. Värm mjölken och gräddfilen fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt degvätskan och rör om tills jästen är upplöst. Blanda därefter ner matfett, sirap och salt. Tillsätt sist de båda mjölsorterna som blandats med hjorthornssaltet. Arbea degen blank och smidig och låt den därefter vila i degbunken […]

Bröd

Pizzabullar


Smarriga pizzabullar som går att fylla med ost, skinka och annat gott. Mer pizza recept här. Bild från lilleskuttan67.wordpress.com Tillagning av Pizzabullar 1. Smula ner jästen i en degbunke. 2. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. 3. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. 4. Blanda i salt och […]

Bröd, Bullar, Övriga Bakverk

Grekiskt lantbröd


Lantbröd från den grekiska kulturen. Var noga med jäsningen, annars blir brödet inte så luftigt. Bild från receptcentralen.se Tillagning av Grekiskt lantbröd 1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke. 2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung. 3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör […]

Bröd

Morotsbullar, Morotsbröd


Nyttiga och goda morotsbullar / morotsbröd. Ett suveränt bröd som dessutom är ganska hälsosamt! Tillagning av Morotsbullar Tillagningstid cirka 2 timmar. Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan. […]

Bröd