Recept på Bagels


Dela receptetfacebook Bagels0twitter Bagels0email Bagels

Bagels.

bagel everyday Bagels

Bild från aneasyrecipe.com

Tillagning av Bagels

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta hastigt samman till en deg som ska vara så fast att den kan arbetas på bakbordet. Dela degen i bitar. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd, som formas till en ring och trycks ihop i ändarna. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Lägg i ringarna, ett par åt gången, och koka i 2 minuter. Ringarna pöser upp och flyter upp till ytan. Ta upp dem med hålslev. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 250° tills de har fått lagom färg och känns genomgräddade, ca 10 minuter.
Bagels kan smaksättas med lite olika saker, tex russin eller annat.

Ingredienser till Bagels

Portion: Cirka 15 stycken

6 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
2 dl Mjölk
1 Ägg

Kokningen
Vatten 2 tsk salt per liter vatten

Recept från http://www.recept.org

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: augusti 20, 2010 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Bagels”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)