Recept på Amerikansk räkpaj


Dela receptetfacebook Amerikansk räkpaj0twitter Amerikansk räkpaj0email Amerikansk räkpaj

En god paj med ursprung från Amerika med skalade räkor, grevéost och mer.

Tillagning av Amerikansk räkpaj

Mixa eller hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesellan och samla till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp 1 tim. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, 25 cm i diam. Tryck fast en dubbelvikt remsa alfolie mot degkanten på formens insida, så att degen inte glider ner under gräddnignen. Grädda i 200° i 10-15 min.Låt pajskalet svalna innan det fylls. Lägg de väl avrunna räkorna i formen. Skär avokadon i skivor och lägg dem ovanpå. Strö över majs och riven ost. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll blandningen i formen. Grädda räkpajen i 175-200° i cirka 30 min

Ingredienser till Amerikansk räkpaj

Portion: 1 paj

Pajdeg:
50 g Smör
3 dl Vetemjöl
200 g Mager kesella Fyllning:
200 g Skalade räkor
1 Stor avokado
1 1/2 dl Majskorn
2 dl Lagrad grevéost, grovriven
2 dl Mjölk
2 Ägg Salt, peppar

Recept från http://www.recept.org

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: juli 30, 2010 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)