Recept på After Eight kaka


Den klassiska goda chokladfyllda kakan med After Eight med rik smak av choklad.

recept after eight kaka bakrecept After Eight kaka

Tillagning av After Eight kaka

Smörj och bröa en form, helst med löstagbarkant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladbitarna. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägga och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ned blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
Grädda i ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så de täcker hela toppen av kakan.

Låt stelna och ta sedan bort formens kant. Förvara svalt.

Ingredienser till After Eight kaka

Cirka 1 portion.
Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
100 gram After Eight eller andra mintchokladkakor
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
150 gram After Eight eller andra mintchokladkakor

Recept från http://chokladrecept.se

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: november 7, 2009 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “After Eight kaka”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)